diumenge, 27 de juny del 2010

Treballant a Cabanoconde (Valle del Colca- Perú)


Ara acbem de tornar de fer una escapadeta a Cuzco, a veure la gran festa del sol "Inty Raimy".Inti Raymi (en quechua ‘fiesta del Sol’) era una atiga ceremonia religiosa andina en honor al Inti (déu del sol), i que es realitzava cada solstici d'hivern als Andes. En la representació hi intervenen mil.lers de persones vestits amb vestits tradicionals inques, i comença quan un rei inca (fictisi) invoca al Sol, travessen tota la plaça d'armes i arriben a les ruïnes de Sacshayhuamán. Allà es realitza el sacrifici d'una alpaca o llama i l'inca invoca el pare sol. Avui en día, s'ha convertit en un espectacle principalment turístic i comercial, perquè la representació principal només la poden veure bé, els pocs que han pogut pagar 90$ per seure, i tota la resta del poble es troba molt allunyat, amb baralles per poder veure alguna cosa i suportant el potent sol. Així que nosaltres vàrem durar poc, però vàrem disfrutar molt la festa de nit..jejej! i ja tornem de nou cap al nostre poblet!! Cabanoconde!!


Ja fa més d'un mes que estem treballant al poble de Cabanoconde. Al principi havíem de treballar al restaurant de l'Oasis, però encara no està fet...el ritme de Perú és lent, mooolt lent..Així que ens ofereixen portar un hostal. Entre tots dos fem les habitacions, anem a buscar gent, hem fet una carta de crêpes i "tortilla española", bar.....Només tenim 3 habitacions així que ho portem molt bé. De fet ens serveix com a experiència per a un futur poder tenir el nostre propi hostal!!jejejej!!!ojalà!!


Per la finestra de la cuina tan sols veus passar mules, cavalls, xais, gossos o turistes que acaben de fer la pujada infernal de l'oasis, però cap cotxe!
El poble és molt tranquil, però sempre tenen alguna festa religiosa que celebrar. Aleshores tots es vesteixen amb els seus millors vestits i beuen molt i molt d'alchohol. Viuen principalment del blat de moro. Casi tothom és propietari d'una "chacra", amb el seu blat, i treballen durant tot el dia (bueno només les hores de sol). Alguns pocs viuen del turisme, ja que és el poble clau per poder visitar el "Cañon de Colca" i veure els cóndors.
Nosaltres estem molt tranquils i feliços. Anem coneixent moltíssima gent de tot arreu, juguem amb els nens del poble i fins i tot tenim un gos!! La Yena, jejeje!!perquè és igual que una Yena! No era la nostre intenció, però li hem donat una mica de carinyu i ja no s'ha separat del nostre cantó. Ja veurem què passa quan marxem...
Ens quedarem al poble fins a les seves festes, cap al 18 de Juliol, perquè ens han dit que són les fetes més importants de tota l a regió, fins i tot vindràn toreros españols...(horrible!).
I després anem cap el mar, el mar, el mar!! i la calor!!! si, si , ara sí que ho necessitem!! No sabem encara si passarem per la selva de Perú o a través d'Ecuador..hem de veure el temps que ens queda i les distàncies, ja que a final d'agost ens trobem amb la family a Colòmbia!!!!
Fins aleshores, us enviem mil petons a tots i sobretot, no patiu per res, estem més que feliços i disfrutant i aprenent molt!!!

3 comentaris:

  1. Ai que bé, quina enveja, m'encanta el vostre blog.

    Pau

    ResponElimina
  2. Hola Bonics!!!!

    acabo de descubrir aquest raconet internauta!!!!!

    sembla que esteu vivint un somni real!!!!

    Només enviar-vos una abraçada enorme!!!!

    Petons,

    Sergi.

    ResponElimina